Chlorella

Chlorella

Chlorella

Chlorella is een geslacht van eencellige groene algen, die tot de stam van de groenwieren behoort. Chlorella is een zoetwateralg en heeft een ronde vorm met een diameter van 2-10 micrometer en is zeer rijk aan chlorofyl, waar ontgiftende eigenschappen aan toegekend worden.

Chlorella bevat een hoog gehalte aan proteïne en andere essentiële voedingsstoffen, in gedroogde vorm bevat chlorella ongeveer 45% proteïne, 20% vet, 20% koolhydraten, 5% vezels en 10% mineralen en vitaminen. Chlorella is mogelijk de krachtigste natuurlijke ontgifter van alle voeding die wij kennen en mag daarom met recht een superfood worden genoemd.

Deze groene alg bindt zich aan zware metalen, die op deze manier het lichaam veilig kunnen verlaten via de normale spijsvertering. Bij naar schatting 5 miljoen mensen wereldwijd is chlorella een vast onderdeel van het dagelijkse voedingspatroon, en vooral in Japan is het erg populair omdat het behalve sterke ontgiftende eigenschappen ook een bijzondere hoge voedingswaarde heeft.

Chlorella bevat veel gezonde voedingsstoffen en is rijk aan vitamines, mineralen, vezels, nucleïnezuren, essentiële aminozuren, enzymen, eiwitten, het fytonutriënt clorofyl, echinenone en carotenoiden zoals astaxanthine, canthaxanthine, flavoxanthine, loraxanthine, neoxanthine, xanthofyl en violaxanthine. Maar een van de meest bijzondere eigenschappen van chlorella is dat het een krachtige reinigende werking in het lichaam heeft.

Chlorella heeft een vezelachtige mucopolysacharide membraanwand die giftige stoffen aan de chlorella bindt maar gezonde voedingsstoffen negeert. Chlorella is rijk aan chlorofyl, een natuurlijke reinigende stof die helpt om de darmen te reinigen, het bloed te zuiveren en die het lichaam in staat stelt om zuurstof efficiënter op te nemen.

Ook helpt chlorofyl bij het verwijderen van giftige stoffen zoals schimmels en verdelgingsmiddelen. Bovendien bevat chlorofyl magnesium, dat de hersenen en het zenuwstelsel stimuleert en beschermt tegen het opslaan van giftige stoffen.

Chlorella bevat het fytonutriënt sporopollenin, een stof die neurotoxisch afval beter aan zich bindt dan enige andere natuurlijke stof. Het is in staat om behalve zware metalen waaronder kwik, lood, nikkel en aluminium ook biogiften zoals tuberculose, ziekte van Lyme, tetanus en schimmels op een natuurlijke manier uit het lichaam te verwijderen.

Bovendien filtert het xenobiotica uit het lichaam, zoals fytaten, dioxines, pesticiden en industrieel afval (kunstmatige smaak- en kleurstoffen). Chlorella prikkelt het natuurlijke reinigingsmechanisme in het lichaam door het glutathion gehalte te verhogen.

Glutathion verwijdert vrije radicalen uit het lichaam en verhoogt de antioxidant eigenschappen van vitamine C en E. Het is wetenschappelijk bewezen dat chlorella een slechte adem tegen gaat en lichaamsgeurtjes vermindert.

Het gebruik van chlorella draagt bij tot: meer energie, een optimale lichaamszuivering, een hoger weerstandsvermogen en celregeneratie.Het gebruik in de vorm van tabletten: 6 tabletten per dag met voldoende water innemen.

Chlorella is verkrijgbaar in de vorm van tabletten, capsules en poedervorm en is te koop in de natuur- en online winkels.