EHBO

EHBO koffer

EHBO koffer

Eerste hulp bij ongevallen (EHBO). 

De belangrijkste focus van deze pagina is op reanimatie en eerste hulp bij verwondingen en andere gevaarlijke situaties voor de komst van de arts, kan niet alleen het slachtoffer ondersteunen maar ook zijn leven reden.

In dergelijke gevallen is belangrijk de toepassing van de kennis van de traditionele geneeskunde. De informatie op deze pagina’s kan nuttig zijn in verschillende situaties. Bijzonder relevant reanimatie en eerste hulp in de zomer, wanneer een risico op schade ligt aanzienlijk hoger, in het bijzonder bij kinderen.

Bovendien in de zomer brengen de mensen meer tijd in de natuur, dat bij al haar charmes kan een grote gevaar verbergen. Eerste hulp bieden bij een beet van slangen of insecten, kunnen helpen een drenkeling, een juiste actie bij kneuzingen of breuken zal u helpen om grotere problemen te voorkomen.

We zullen beginnen met een overzicht van een EHBO koffer, die alles moet bevatten om eerste hulp te kunnen bieden. Elk gezin zou moeten een EHBO koffer hebben, deze kunt u zelf maken, gezien de keeftijd en de gezondheidstoestand van de familieleden.

Individuele EHBO koffer bevat een reeks van medische hulpmiddelen bestemd boor een noodhulp bij wonden en brandwonden, het voorkomen of verminderen van schade door giftige stoffen en preventie van infectieziekten.

Een EHBO koffer zou moeten bevatten: pijnstillers, hoesttabletten, ontsmetingsmiddelen, watten, pleisters, thermometer, pipetten, verband, pincet, valeriaan tinctuur (kalmerend), schaar, rubberen handschoenen, mes, ongiftingsmiddelen (actieve kool), anti-allergische geneesmiddelen en eventueel andere aangepaste hulpmiddelen. 

EHBO koffer moet regelmatig worden gecontroleerd op de houdbaarheidsdatum van geneesmiddelen.

Hartmassage en beademing

Brandwonden

Vergiftiging

Fractuur

Vreemd lichaam

Hulp bij flauwvallen

Eerste hulp bij blikseminslag en elektrische schok

Hulp bij zonne- en warmteslag

Hulp bij braken

Insectenbeten

Eerste hulp bij slangenbeet

Eerste hulp bij tekenbeet

Wonden