Zes eenvoudige tips om aantrekkelijker te worden

Kate Middleton

Kate Middleton speelt hockey

Vanuit evolutionair standpunt voelen we ons doorgaans aangetrokken tot echte schoonheden en adonissen. Het gaat dan om mensen met een symmetrisch gezicht, grote ogen, volle lippen en hoge jukbeenderen, dé kenmerken die geassocieerd worden met vruchtbaarheid, goede genen en gezondheid. Maar naast deze genetische troeven, zijn er nog andere kenmerken waaraan mannen en vrouwen niet kunnen weerstaan. Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat zes eigenschappen doorslaggevend zijn.

Sporten

Pronken met je sportieve kant is een strategie dat mannen en vrouwen hebben ontwikkeld om zich aantrekkelijker te maken voor potentiële partners, een nieuw onderzoek suggereert. Sport beoefenen kan een evolutionair voordeel hebben door het weergeven van gewenste kwaliteiten zoals niet-agressiviteit of jeugdigheid om mogelijke lange termijn partners te bieden, leggen de wetenschappers uit.

Omring je door vrienden

Mensen lijken meer begeerlijk in een vriendengroep dan op hun eentje. Dit fenomeen staat dankzij Barney Stinson uit de serie ‘How I Met Your Mother’ ook bekend als het ‘cheerleader effect’. Maar volgens psychologen van de universiteit van Californië is er een wetenschappelijke verklaring voor dit fenomeen. Eenvoudig gezegd maakt je brein automatisch een algemene indruk van een schouwspel. Als je een groep mensen beoordeelt, maak je dus een snelle inschatting van de groep als geheel en creëer je een groepsgemiddelde. Haal je de persoon uit de groep, dan vallen de kleine mankementjes en individuele imperfecties ineens veel harder op.

Lach veel

Een brede glimlach komt niet alleen vrolijk over, het is ook een teken van gezondheid en vruchtbaarheid. Dit is zeker het geval als je een rij mooie, witte tanden kan laten zien, althans toch volgens een Britse studie.

Draag rood

Rood is niet voor niets de kleur van passie en de liefde. Rood maakt zowel mannen als vrouwen onweerstaanbaar. In een experiment aan de universiteit van Rochester moesten mannen en vrouwen personen beoordelen op hun uiterlijk. Wat bleek? Ze vinden dezelfde persoon aantrekkelijker in een rode t-shirt.

Haal je meest verleidelijke stem boven

Hoe we spreken, is ook belangrijke troef om iemand te verleiden. Een hoge stem bij vrouwen is niet alleen een teken van jeugdigheid, het doet ook denken aan een klein, frêle lichaam. Mannen hebben dan weer een streepje voor met een diepe stem, die letterlijk blijft nazinderen. Dat blijkt uit een onderzoek aan de universiteit van Londen.

Kom grappig uit de hoek

Gevoel voor humor wordt enorm gewaardeerd. Vrouwen vinden het vooral belangrijk dat een man hen doet lachen, terwijl mannen vooral willen dat vrouwen met hun moppen lachen. Uit een Franse studie blijkt bijvoorbeeld dat als mannen een gevatte grap vertellen, ze drie keer zoveel kans maken om de telefoonnummer van een vrouw te versieren.