Tagarchief: Simmondsia chinensis

Jojoba (Simmondsia chinensis)

Jojoba (Simmondsia chinensis)

Jojoba (Simmondsia chinensis)

Jojoba is een struik die groeit in delen van Mexico, Californië en Arizona. De plant wordt gekweekt vanwege de olie die uit de zaden gewonnen wordt. Jojoba is één krachtige vertakkende struik, waarvan de hoogte kan wel drie meter worden. Donkergroene eironde bladeren aan de onderkant bedekt met een lichte dons. De vrucht is een driezijdige doos. Jojoba wordt verbouwd ook in Japan, Azië en in China.

Geel-rode vlezige vruchten bevatten grote hoeveelheden ascorbinezuur. Deze zurige vruchten zijn lekker van smaak. Elke vrucht heeft een harde gerimpeld zaad. De plant komt in het wild voor in de woestijnen en bossen, evenals op lage heuvels.

Jojoba vruchten hebben een versterkende werking en worden ook gebruikt als een slijmoplossend middel. Bovendien is het unieke karakter van deze plant is dat het al lang gebruikt is tegen de misselijkheid en als een tegengif bij vergiftiging door monnikskap (giftige plant dat vroeger werd gebruikt om gifpijlen te maken).

De onovertroffen eigenschappen van jojoba olie is gevolg van speciale aminozuren die er deel van uitmaken. Eiwit en collageen zijn een noodzakelijk middel voor de droge, gevoelige, verouderde, schilferige, ontstoken en slappe huid. Dergelijke mineralen kunnen gemakkelijk omgaan met acne, kleine verwondingen en gebarsten huid.

Aromatische vruchten gebruikt men in Japanse en Chinese gerechten. Jojoba olie is de meest populaire product, het is een krachtige middel met goede verzorgende eigenschappen. Deze olie wordt gemakkelijk geabsorbeerd en maakt de huid niet vettig.

Jojoba olie is zeer effectief, het maakt de rimpels glad, elimineert acne, verwijdert irritatie, normaliseert de productie van melamine, vermindert roodheid en ontsteking en vooral geeft de huid een gladde en ongewoon mooie tint.

Jojoba-olie is in hoog gewaardeerd in de moderne cosmetica vanwege alle uitstekende eigenschappen. Deze exclusieve product wordt geproduceerd door koude persing van de jojoba vruchten. Collageen, dat deel uitmaakt van de inhoudsstoffen van de olie, werkt verstevigend op de huid.

Het is ook opgemerkt dat de bijzondere waarde van jojoba olie vermindert niet van kwaliteit zelfs na een lange bewaring. Na gebruik van jojobaolie het haar wordt zacht, schoon en beheersbaar, alsmede het haar structuur wordt aanzienlijk verbeterd. Zelfs dof en broos haar onder invloed van jojoba olie wordt glanzend, gezond en mooi. Maak je haar prachtig door jojoba-olie in te wrijven in het haar en de hoofdhuid, ongeveer 15 minuten voor het wassen van het hoofd.

Jojoba olie wordt beschouwd als een van de beste middelen om ons gezicht te verzorgen.

Bij regelmatig gebruik treedt op een merkbare huidverjonging, verdwijnen de rimpels. Tegen de diepe rimpels, kunt u gebruiken een combinatie van jojoba olie met een deel avocado olie en amandelolie.

De jojoba olie is rijk aan eiwitten, aminozuren en vitamine E, daardoor heeft jojoba een uitgesproken ontstekingsremmende eigenschap. Jojoba olie dringt gemakkelijk door de huid en verzadigt die rijkelijk met de voedingsstoffen. De olie is onmisbaar tegen de ontstekingen en roodheid. Bovendien is die in staat om snel te verwijderen de puistjes, acne, eczeem, dermatitis en andere aandoeningen.

Jojoba extract kan een van de beste lipide materialen in de moderne cosmetica worden genoemd. Deze unieke middel is vergelijkbaar met bijenwas, maar wel met een gemakkelijke opname in de huid. Dit extract revitaliseert de poriën en hydrateert de epidermis.

Uitzonderlijke vloeibaarheid van de olie geeft de huid een matte gezonde uitzicht. Regeneratie van de cellen is gewaarborgd door collageen, dat een inhoudsstof van de plant is.

De jojoba extract verstrekt de volledige controle over de waterbalans van de epidermis, evenals verbetert het de huid turgor (turgor is de normale osmotische, isotonische spanning van de cel).

Contra-indicaties voor het gebruik van de preparaten op basis van jojoba omvatten individuele intolerantie.